Cafea de specialitate Espresso Cafe

Afiseaza: 1-4 din 4 produse

 Filtre
Cum ne alegem cafeaua de specialitate?
In lume exista peste 100 de specii de cafea identificate. Pare foarte mult, nu-i asa?
Cafeaua de specialitate nu trebui confundată cu cafeaua "gourmet" sau "premium". Aceștia din urmă sunt termeni de marketing fără standarde definite oficial. Potrivit Specialty Coffee Association (SCA), cafeaua care este punctată cu 80 de puncte sau mai mult, pe o scară de 100 de puncte se notează cu termenul de "specialitate".
Cafeaua de specialitate este cultivată în zone climate speciale și sunt remarcabile datorită corpului plin, a notelor deosebite de gust și a numărului redus de defecte. Aromele și gusturile speciale sunt rezultatul  caracteristicilor și compoziției solurilor pe care sunt cultivați arborii de cafea.
Cum facem sa o alegem pe cea potrivita pentru noi?
In primul rand pe ambalajele cafelelor de specialitate o să găsiți de obicei, informații precum: Originea, Specia plantei, Altitudinea la care crește planta, Cum este procesată cafeaua, Data prăjirii.
Dupa tipul cafelei se disting 2 mari categorii: Arabica si Robusta.
Cafeaua Arabica este mai apreciata si se distinge prin aroma, gust dulce, parfumat si persistent.
Contine mai putina cofeina si este mai pretentioasa atat la cultivare cat si la preparare.  Cafeaua Robusta este o cafea cultivata in Africa si Asia ce se distinge prin tarie, mai bogata in crema decat Arabica si mai putin aromata. Cafeaua robusta este mai putin apreciata decat arabica insa are avantajul pretului, fiind mai accesibila. Contine de doua mai multa cofeina si este mai putin pretentioasa si la cultivare si la preparare.
 

 

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!